diumenge, 18 de gener del 2009

Fideuà a l'all cremat

Ara sí que feia mooooooooolta estona que no en dèiem res, i és que, com ja he dit unes quantes vegades, açò hauria de funcionar de manera col·legiada, per anar bé. Bé, prou retrets, i anam per feina.

Darrer divendres na Cati ens va delitar (i no son paraules buides: va ser absolutament deliciós) amb una de les seues especialitats, la fideuà a l'all cremat. Aquí teniu la recepta:

Ingredients per 4 persones:
400 g. fideus n. 0
1Kg de peix de suc
2 pastilles avecrem de peix
250 g. tomatigat cru
8 alls grossos
10 ametlles torrades
Julivert
Elaboració:
Bulls el suc de peix amb un litre d'aigua i les pastilles d'avecrem.
A part cremes els alls amb oli: HAN DE QUEDAR DE COLOR NEGRE.
Retires els alls i al mateix oli fregeixes el tomatigat tha de quedar molt cuït); quan estigui, i amb el foc apagat, hi afegeixes els alls i fas una remanada.
Quan tenguis el fumet fet el coles. Mescles el tomatigat amb el suc.
Piques les ametlles amb el julivert i li afegeixes al suc.
Li dones un bull i ja està a punt de tirar als fideus que abans hauràs torrat (ben torrats) a una paella SENSE OLI.
Els fideus estan llests quan vegis que s'han begut el suc i es posen drets per amunt.
Menjar-se amb un all oli.
SUGGERÈNCIA DEL CHEF:
Després de tirar el suc als fideus, s'hi poden posar una gamba grossa crua per comensal damunt i es couen juntament amb els fideus (no les remenis amb els fideus!!)

El sopar va estar maridat amb els vins següents:









Sa Cudia Malvasia 2006 (VT Menorca)












Venta d'Aubert Viognier 2007
(VT Bajo Aragón)






Per postres na Sandra, a qui vam donar la benvinguda com a nova sòcia, ens va preparar una tatin de poma que ens va fer llepar els dits. La vam acompanyar amb





Ètim Tradition Garnatxa negra 2005 (DO Montsant)














Com sempre, una miqueta d'humor, que sempre va bé:




Aquí teniu l'acta de la darrera reunió de la junta directiva.

Fins la pròxima
.