dimecres, 11 de novembre del 2009

Ja ho sé... ja ho sé... hem d'actualitzar el blog més sovint!

Socis i sòcies, aquí teniu un parell de fotos del sopar de dia 23 d'octubre.
Podeu comprobar la desmesura de les mitjanes!!!??? La veritat és que vam prendre un gustàs, acompanyant-les de patates torrades i uns vinets excel·lents:

El
siraz 2005 d'Enrique Mendoza, DO Alacant,

i el Baltasar Gracián Reserva 2004 (70% garnacha, 20% ull de llebre, 10% cabernet), DO Calatayud.

Hem de dir que va agradar més, en general, l'Enrique Mendoza, tal vegada perquè, diuen, maridava millor amb el sopar, tot i que de gustos... colors (la qual cosa vol dir que l'administrador d'aquest blog troba que el Baltasar Gracian és un vi de ca'l déu!).

Quant a la carn, és generalitzada la sensació de què altres vegades la qualitat era superior. Intentarem recuperar la qualitat perduda en futures torrades brutals com aquesta.

Per postres na Tònia ens va delitar amb uns bunyols de Tots Sants, menorquins fins al moll de l'os, de dalt de tot, com de dalt de tot era l'arrop que els acompanyava. Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1Kg. de patata
  • 4 ous

  • 150 gr. de sucre

  • 500gr. farina de força

  • 2 cullerades de mantega

  • 50gr. de llevat de forner

Elaboració:

Bulliu les patates pelades. Escorreu-les i aixafeu-les amb una forquilla o les passau pel passapurés perquè quedi una pasta fina. Posau la pasta dins un ribell i pastau-la amb la farina, la sucre, els ous,la mantega i el llevat.

També podeu mesclar tots els ingredients amb una batedora o pastadora.

Deixau-ho tovar durant una hora aproximadamnet, depèn del lloc on reposi i del llevat que poseu. Opcionalment podeu cobrir la pasta amb un pedaç de cuina.

Passau una paella a foc mitjà amb força oli i quan sigui calent, hi aneu fregint els bunyols en forma de rosquilla amb un forat, d'un costat i de l'altre, fins que quedin ben rossos. Poseu-los en un paper absorbent i menjau-los calents o freds, sols, banyats amb sucre, sucre glacé, mel, o bé amb arrop.

Notes: Per elaborar els bunyols ho podeu fer amb les mans, mullant-les amb aigua (o oli) a fi que la pasta no s'hi agafi, o amb dues culleres, que també mullereu. És qüestió de fer una mica de pràctica. La forma d'anella també la podeu aconseguir mentre fregeixen amb l'ajuda d'un garrotet.


Na Tònia ens ha fet arribar una recepta alternativa, típica de Mallorca:

Ingredients:

  • 500 gr. de patata

  • 500 gr. de monyaco

  • 3 0 4 ous

  • 150 gr. de sucre

  • Mig got d'oli

  • Mig got d'aigua

  • 25gr. de llevat de forner

Elaboració:

Bulliu els monyacos i les patates pelats. Escorreu-los i aixafeu-los amb una forquilla o els passau pel passapurés perquè quedi una pasta fina. Posau la pasta dins un ribell i pasteu-los amb la farina, la sucre, els ous,l'oli i l'aigua.

També podeu mesclar tots els ingredients amb una batedora.

Deixau-ho tovar durant unes dues hores aproximadamnet, depèn del lloc on reposi i del llevat que poseu. Opcionalment podeu cobrir la pasta amb un pedaç de cuina.

Passau una paella a foc mitjà amb força oli i quan sigui calent, hi aneu fregint els bunyols en forma de rosquilla amb un forat, d'un costat i de l'altre, fins que quedin ben rossos. Poseu-los en un paper absorbent i mengeu-los calents o freds, sols, banyats amb sucre, sucre glacémel, o bé amb arrop.

Nota: Per elaborar els bunyols ho podeu fer amb les mans, mullant-les amb aigua (o oli) a fi que la pasta no s'hi agafi, o amb dues culleres, que també mullereu. És qüestió de fer una mica de pràctica. La forma d'anella també la podeu aconseguir mentre fregeixen.

L'administrador d'aquest blog, com que no pot renunciar a les seues arrels, vos ofereix una de valenciana:

Bunyols de carabassa


Són una mescla de pasta de farina, aigua, rent i carabassa cuita, bullida, o millor, torrada al forn. Són factibles diverses proporcions, segons demostren els distints receptaris de les diverses comarques i llocs del país. En donem la seguent presa d'un receptari de la Ribera.

Amb la molla de mitja carabassa no grossa, torrada al forn, i neta de corfes, durícies i parts filamentoses, formarem una pasta ben treballada i suau. Prèviament haurem pastat un quilo de farina amb aigua i llevat o rent, com si fora pa, però sense sal, quan eixa pasta haja fermentat, li ajuntarem la carabassa, i ho tornarem a pastar fins aconseguir una massa homogènia, suau i blaneta. Podrem afegir-li dos ous batuts. Fregirem els bunyols utiliant el motle o formant-los amb la mà sempre banyada d'aigua per evitar que s'apegue la pasta. Es mengen ben ensucrats per fora; i per dins! I poc després de traure'ls de la paella, poden calfar-se novament, al forn o a la graella.


Vam acompanyar els bunyols menorquins amb un Moscatell de la Marina d'Enrique Mendoza:


I amb un Ètim Verema Tardana 100% garnatxa.


Em sap greu que no hi hagi fotos dels bunyols, però la situació va arribar a un punt en què no va ser possible fer res més que atendre el desenvolupament de l'assemblea, com podreu comprovar a partir de la lectura de l'acta.

Res més que recordar-vos que estigueu atents als vostres correus electrònics, perquè és allà que rebreu les darreres notícies de l'Associació: convocatòries, pla d'actuacions per al curs 2009-2010, comunicats de la Junta Directiva, etc...

Au, i que em sap greu el retard, però ja sabeu com va el tema: massa feina i poc temps!